profeet

Gratis afhalen: profetieën (op = op)

Niet getemde passies, inslag drie asteroïden, Damascus verwoest, de brand van Parijs. Zomaar een greep uit de ‘Gebeurtenissen Eindtijd’ op de Katholieke website: Profetische Stemmen. Helaas is de inhoud van deze berichten niet meer te lezen, maar de oude site verwijst wel naar een nieuwe, met de verrassende titel: ‘Profetische Stemmen’, en dat belooft veel goeds.

De nieuwe hotspot staat namelijk vol met profetieën van legio profeten. Zo weet profeet M. Tague te vertellen dat homoseksualiteit echt zondig is, blijkt de Katholieke kerk tóch de enige echte ware kerk te zijn en Angelik Caruana zet haar eigen functie even zeker en vast:

Lieve kinderen, OOK VANDAAG-DE-DAG ZENDT DE HEMEL U PROFETEN. Werkelijk, kinderkens, Ik vertel het u nogmaals: DE HEMEL ZENDT U DEZE PROFETEN, OPDAT GIJ NAAR HEN ZOUDT LUISTEREN. Besteedt toch aandacht aan hen, kinderen. Slaat acht op de medelingen, die u worden verstrekt.

Betrouwbaar

De eindtijd is in 1990 begonnen, aldus de website. Sinds die tijd wordt de mensheid gewaarschuwd voor het einde. Het archief gaat nog niet zo ver terug, maar hoe ouder de berichten worden, hoe meer blijkt dat sommige profetieën toch-niet-zo-betrouwbaar zijn:

Het is de afkondiging van dit laatste Mariadogma wat de opstand in de Kerk teweeg zal brengen. Mogelijk zal dat al in december 2007 geschieden. En als dat dogma is afgekondigd, zal overal de haat tegen God en Kerk de overhand krijgen, en men zal volgens de bovenstaande boodschap de Paus dwingen af te treden.

Hoewel het woord ‘mogelijk’ een slag om de arm lijkt te bieden, vermeldt de profeet onderaan de pagina dat deze datum ook nog door een ziener is bevestigd. De profeten zitten er overigens regelmatig naast, zo ook als het gaat om de kometen die al sinds het jaar 2000 onderweg zouden zijn.

Obama

Tot slot nog ééntje van Theresa uit 2005 over de president van Amerika, die toch niet serieus bedoeld kan zijn geweest:

Komt niet in de nabijheid van uw televisietoestel, en evenmin, geliefden, nabij uw computerschermen, want, hij, de Antichrist, zal zijn duister gelaat en zijn gestalte aan het volk en de natie laten zien. Zelfs dat schermbeeld of dat TV-beeld kan u tot onderdanigheid aan hem dwingen. (…) Het beeld van de Antichrist kan zelfs op de schermen verschijnen als de apparaten uit staan. Dekt veiligheidshalve alle schermen altijd af met een kleed.

Trek in meer satire? Klik hier, hier en hier.

Reacties

 1. John zegt

  Is het volgens de redenatie van Theresa dan niet verstandiger om al die beeldschermen, incl. mobiele telefoons, pinapparaten, navigatiesystemen, digitale horloges, etc, etc maar gewoon de deur uit te doen?

 2. Conan zegt

  John,

  wist je dat ik geen enkel apparaatje bezit ?

  Geen GSM, geen PC, geen auto, geen brommer, geen Tablet, geen hyptohecair krediet enz.

  Wàt ben ik gelukkig !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *