TRIN: Het is hier fantastisch!

Je zou het bijna vergeten door alle aandacht voor de perikelen rond Jan Zijlstra en Arno van der Knaap, maar Mattheüs van der Steen, Willem Ouweneel en hun gevolg bezoeken momenteel Indonesië. De reis verloopt fantastisch, aldus het blog van de meereizende club. Duizenden mensen komen op de rondreizende Nederlandse predikanten af, en velen raken bekeerd. Gelukkig is er ook tijd voor een reisje over Bali, dat volgens Ouweneel vol staat met afgodenbeelden.

Van der Steen heeft ondertussen een belofte in te lossen. Hij wilde 10.000 ‘revivalisten’ opleiden. Pogingen dat in eigen land te doen, mislukten jammerlijk. Gelukkig zijn de Indonesiërs vatbaarder voor de woorden van de jonge predikant. Van der Steen roept nieuwbekeerden bij zijn massameetings op om meteen revivalist te worden. Velen van hen zien dat wel zitten en steunen Van der Steen en zijn vrouw Rebekah, die ook mee is op reis, in hun wereldwijde evangelisatie-campagne.

Zendingsreis

De groep medereizigers bestaat grotendeels uit TRIN-leden en -belangstellenden uit Nederland. Tegen betaling nemen zij deel aan de zendingsreis. Behalve het houden van bekeringsdiensten, is er ook tijd voor liefdadigheid. Zo krijgen kinderen volgens het reisblog van TRIN schoolspullen en een tas. Dit is betaald met het geld dat door de organisatie was ingezameld bij Nederlandse volgelingen. De reis zelf volgen? Dat kan via de site van TRIN.

Reacties

 1. Erik Drenth zegt

  @M Hij reist volgens zijn blog in juli voormalige projecten van TRIN in Azië langs…

 2. Harry zegt

  Waar bij vorige reizen sensationele wonderen en tekenen werden geclaimd, zoals doden die opstonden uit de dood, meerdere blinden die het zicht in hun ogen terugkregen enz., lijkt de huidige tour wel een snoepreisje voor blijde broeders en zusters.
  Een soort incentive voor gevorderde revivalisten (wat dat ook mogen zijn).
  De blog op de TRIN website meldt grote bijeenkomsten met soms meer dan 1000 mensen, die “aangeraakt” worden. Maar geen enkele claim voor sensaties.
  Nog slechts 5 dagen te gaan…
  De rust keert weer.

 3. Harry zegt

  Las vanmorgen op Nieuwspost.nl een bericht van Karel Smouter waarin hij verantwoording aflegt over zijn eigen werkwijze in het blijkbaar vorderende onderzoek naar de Methodes van Mattheus. Het lijkt er op dat ze in Birma zijn geweest en was dat niet het land van de zeven al dan niet genezen blinden?

 4. Sylvia zegt

  de mensen die hier hun comments achterlaten, hebben echt geen idee, wat voor goeds deze mensen doen. En daarbij lieve mensen zijn er GELUKKIG mannen, vrouwen die opstaan!!! en het naar het woord leven zoals dit gevraagd is.

  Veel mensen beseffen zich bliklkbaar nog steeds niet, dat we nog geen 30 jaar geleden hutten bouwde als jonge kinderen en er nu ongeveer een 90% verslaafde groep jongeren aankomt, die verslaafd zijn aan gamen – waar letterlijk demonische spreuken in voorkomen. Deze groep jongeren – hebben zo meteen hulp nodig van de mannen en vrouwen die nu enorm goed werk verrichten.scholen bouwen, bidden voor zieke mensen, bidden voor mensen die onder dictatuur leven. Zeer zeer dankbaar dus. Wellicht goed om rtl een keer uit te zetten en u te verdiepen in wat literatuur, danwel eerst zélf onderzoek te doen alvorens u uw commentaar klaar heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *