TRIN Mattheus van der Steen droomt

#TRIN-medewerkers willen geld zien

“Wil je geld verdienen of een verschil maken?” Zo luidt de leus die Mattheus van der Steen op Facebook post [mirror] om vrijwilligers te recruiten. Het is duidelijke taal. Een retorische vraag. Als je bij TRIN wilt werken, dan wil je geen centen te zien. De doekoes die massaal binnengesleept worden, die kunnen allemaal naar bijvoorbeeld een boot van €145.000 voor Heidi Baker om goed zendingswerk te doen.

De vriendjes van Mattheus op Facebook zijn natuurlijk niet dom. Jessica stelt de terechte vraag: &8220;Waarom niet EN geld verdienen EN een verschil maken in deze wereld!&8221; Ja Mattheus, waarom kan het niet beide? Jij zit waarschijnlijk ook niet op zwart zaad. Een verschil maken in deze wereld en geld verdienen gaan prima samen.

Vakantie

Het mag duidelijk zijn dat Van der Steen er geen vervelend leven op nahoudt. Als ik twee keer per jaar op vakantie kan, dan prijs ik mijzelf gelukkig. Een vluchtige blik in de agenda van Mattheus laat toch wel een droomleven vol vakantie zendingsreizen zien. Ook zijn vrouw Rebekah en Willem Ouweneel mogen met regelmaat mee. Genoeg centen voor heftige firenights en cocktails op het strand:

Wil jij net zo’n leven als Mattheus van der Steen? Start dan je eigen extreem-charismatische stichting en ook jij zit binnenkort iedere maand in het vliegtuig. Enige vereiste is een gebrekkige kennis van de Engelse taal en een gezalfde hand. Belangrijke kernwoorden: Fire, Jesus, Holy Ghost, of een combinatie van deze drie in willekeurige volgorde. Hieronder een video met een aantal voorbeelden. Doe er je voordeel mee.

Reacties

 1. Malle Aggie zegt

  En? Wil je theoloog zijn, of verschil uitmaken in een wereld zonder God? Hebbe Heb je aanwijzingen dat Mattheus of anderen er een luxe leven op na houden ten koste van giften? In veel zendingsorganisaties als Wycliffe Bijbelvertalers of Operatie Mobiliatie is het normaal geen salaris te ontvangen maar afhankelijk te zijn van giften van een achterban. Of ben je een beetje jaloers dat daar wel wat gebeurt, mensen tot geloof komen, zieken genezen, lichamelijk of geestelijk? Maar goed, je bent in geod egzelschap: ook Johannes de Doper vroeg zich af of Jezus wel de messias was en kreeg als antwoord om op de vruchten te letten.

 2. Piet zegt

  @Malle Aggie,

  Er zijn voldoende aanwijzingen dat de grote baas niet leeft van slechts een schamele vrijwilligersbijdrage. De voorbeeldfunctie ontbreekt dus. En wie betaalt alle luxe vakantiereisjes van Mattheus?

  lees dit maar eens: http://goedgelovig.wordpress.com/2009/10/06/de-bv-van-der-steen/

  Dat heeft nog weinig aan actualiteit ingeboet. Trouwens, er zijn ook aanwijzigen dat er weinig tot niemand genezen wordt. Bekijk diezelfde site maar eens of wacht op de rapportage van dhr, Smouter binnenkort.

 3. rizi zegt

  Noem mij een AMBI-instelling die niet mede op vrijwilligers kan functioneren, dit is gewoon discretionaire journalistiek, pak dan ook de voetbalvereniging en het Rode Kruis ofzo aan…

 4. rizi zegt

  @ Piet, het is gebruikelijk om te reageren op de topic: wel/geen geld voor vrijwilligerswerk. Je kunt er wel van alles bijhalen maar dat is nu niet ter sprake. Dit artikel is gewoon spijkers op laag water zoeken…

 5. Piet zegt

  @rizi,

  Bij vrijwilligerswerk denk ik aan laag opgeleid werk voor een paar uurtjes in de week. Trin zoekt HBO-opgeleiden voor 40 ur in de week (plus alle avonden, conferenties bijwonen ed). Dat maakt toch een verschil. En als dan de baas in grote weelde baadt, is het verschil wel schrijnend. De slechte reputatie die Trin al vanaf het begin heeft, scheelt dus wel degelijk een rol.

 6. rizi zegt

  @ Piet, ik denk dat je je referentiekader een beetje moet upgraden (tav opleidingsniveau en werktijden van vrijwilligers). Tevens WEDEROM het vriendelijk verzoek on topic te reageren: wel/geen geld voor vrijwilligerswerk. Als je zo nodig off topic wilt gaan, gaarne ook een analyse van instellingen als het Rode Kruis e.d. met topsalarissen voor directie versus vrijwilligerswerk, anders lijkt het wel heel erg dat je primair reageert vanuit Trin-phobia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *