Arno en Vanessa van der Knaap

Plannen Arno van der Knaap voor nieuw gebouw vorderen

De nieuwe locatie van de ‘Gods Original Design’-gemeente is een feit. Afgelopen zomer stapten kerkleider Arno van der Knaap en zijn vrouw Vanessa, uit de Levensstroom-gemeente van gebedsgenezer Jan Zijlstra. Honderden mensen gingen met Van der Knaap mee en beleefden hun eerste dienst(en) in partycentrum Dekker Warmond. Op dinsdag 11 oktober werden de sleutels van de definitieve vestiging van GOD-centre aan de Lammenschansweg 141f te Leiden overhandigd.

GOD-Centre

Helaas moet er nog veel gebeuren. De ontruiming van de oude school is in volle gang. Daarna wacht de gemeente van Van der Knaap het nodige opknapwerk. Hierdoor zijn pas in december de diensten in het officiële GOD-centre bij te wonen. Tot die tijd worden de samenkomsten in het vertrouwde partycentrum gehouden. Je kunt alvast een kijkje nemen in het nieuwe gebouw door de foto’s te bekijken of zelf hypermodern rondneuzen met je muis.

Impressie nieuwe gebouw Gods Original Design door Martin Verwoest

We zijn onze God ontzettend dankbaar voor zijn voorziening en hulp. Op een prachtige locatie, nabij station Lammenschans, zal GOD centre verrijzen. Een ontmoetingscentrum waar jong en oud de levende God en elkaar kunnen ontmoeten. Nadat we een aantal weken in het gebouw, de ruimtes hebben opgeknapt, hopen we in december de deuren te openen.

Reacties

 1. harry zegt

  En weer gaat het goede geld van de beminde gelovigen “in stenen” om zo voor de voorganger en zijn leidersteam een eigen “toren van Babel” te creëren. We leren het nooit.
  Ik durf te wedden dat de goegemeente allerlei zegen van boven is toegezegd als men een bijdrage of liever een offer zou leveren voor dit geweldige “geschenk van God”.
  Niets nieuws onder de zon.

 2. Wim zegt

  Voor een buitenstaander wel grappig om te zien. De ene gemeente (cq gevestigde kerk) loopt leeg. De kerkgebouwen worden of gesloopt of er worden appartementen in gebouwd. Weer een andere groep mensen ziet het zitten om een oud schoolgebouw op te knappen. Om weer samen de waarheid te halen uit het Boek der Boeken. Dat geld is er wel, zit soms nog in de verkeerde zakken. Die gebouwen zijn allemaal te betalen, alleen waar het om gaat is niet te koop of te winnen met een lot. Maar terwijl we dat uitzoeken, willen we droog en warm zitten. Beetje muziek er bij. Maar misschien om narigheid te voorkomen! Geef iedereen een bewijs van eigendom voor het gedeelte dat ie betaald heeft. Als de boel ploft, kun je de zaak verkopen en de poet weer teruggeven. God zelf wil die rommel toch niet hebben. Die heeft namelijk alles al.

 3. zegt

  GOD centre… Ben ik de enige die dat een afschuwelijke naam vindt?

  Klint een beetje als een mix tussen een autoshowroom en een speeltuin

 4. Vera van Haarlem zegt

  God centre aan station Lammenschans, de naam van dat station moet natuurlijk wel gewijzigd worden :0)

 5. Erik Drenth zegt

  @Wim @Hans

  Ze doen in ieder geval niet mee aan de veramerikanisering van het pinkstergeloof, want centre is de Britse spelling ;-) (in ’t amerikaans zou het center zijn)

 6. immer zegt

  Weet iemand wat Zijlstra nu met zijn lege gebouw van 12 miljoen doet???
  Het lijkt me toch niet dat beide gemeenten nu vol zitten, dát zou pas echt een wonder zijn!

 7. Peter zegt

  Toch raar dat al die gemeenten van die “fraaie” Engelstalige namen hebben. Is onze Nederlandse taal niet goed genoeg meer?? Het lijkt op een hele grote show, geïnspireerd op die showbizz dominees uit dat “fraaie” Amerika, nou nou… Sta voor je geloof, sta voor je land, wat is er mis met de naam God’s origineel ontwerp, of iets dergelijks. Nee, ik krijg steeds meer het gevoel dat men gaat voor ik, ik en nog meer ik, Zijlstra is past, nu wil ik gaan binnenlopen, en dat begint met een fraaie naam en dan ….LET THE SHOW BEGINNNNNNN!!

 8. zegt

  Maak je maar klaar voor je wonder.
  De kerk van zijlstra is al aan het vol lopen,hij is zeker niet past.
  De kerk van Pastor Arno zal ook vol lopen.
  De naam GOD trekt zeker aan,dat willen we in de marketing toch ook,en dit is tenminste voor God…en bij het station,ja ik hoop dat het veel jongeren en ook ouderen aan trekt.
  Ik hoop dat de kerk daar 24 uur open zal zijn,er mensen kunnen bidden en met hun nood er naar toe kunnen..ideaal bij het station toch?..,eens wat anders als wat er tegenwoordig op en in de buurten van de stations gebeurd…
  De naam op zich is gewaagt,wie kent Gods O.D..maar neem aan dat Pastor Arno er voor gebeden heeft of hij die naam mocht gebruiken van God.
  Overal word geld voor uit gegeven,als je zelf een bedrijf start ga je ook niet in een oude schuur,dat trekt niet aan om mensen naar binnen te halen.
  Het gaat erom om mensen binnen te halen voor Jezus toch?
  Ik bidt dat er veel mensen tot bekering komen,als iedereen een steentje
  bijdraagt komt het goed,en God voorziet daar waar het nodig is.
  Ik heb in de marketing gewerkt,iedereen die in nederland goed!! was,begon voor zich zelf,beetje nederlandse mentaliteit,hoewel ik geloof dat niemand op deze situatie zat te wachten,ook de pastors niet.
  Maar de strijd is niet tussen vlees en bloed.
  Ik wens Pastor Arno veel succes en zegen toe..ik vind het knap hoe hij dit alles zo oppakt,na alle toestanden,zo krachtig in de Heer blijft en z.n(Jezus schapen )hoedt en z.n jonge gezin runt..petje af..Natuurlijk wel in en door de kracht van de Heer..en mede steun van z.n broeders en zusters in de Heer.

 9. Jan zegt

  Ik verbaasde me geenzins dat er een conflict is ontstaan. Ik ben niet weg van Arno van de Knaap. Een schreeuwerig en luidruchtige prediker met een Amerikaans stijl, wat me geheel niet aanspreekt. Hij propageert een religie ipv relatie.
  Ons hoogste levensdoel: Innige verbondenheid met God
  Verbondenheid met God: een Bijbels gegeven
  Het christendom begon in Palestina als een relatie, verhuisde naar Griekenland en werd een idee, ging naar Rome en werd een instituut, kwam toen naar Amerika en werd een onderneming! En zo herrken ik dat soort types gemeenten
  Verbondenheid met God betekent relatie. Dat is pas het uitgangspunt.

  De gemeenten in het Nieuwe Testament werden nooit door Eén “man Gods” geleid, die plaatsvervangend voor anderen met God in verbinding stond, om vervolgens de passieve, religieuze consumenten te voeden, vergelijkbaar met een nieuwtestamentische Mozes.
  Het christendom heeft priesters (predikanten) als bufferzone tussen God en mens, overgenomen van de heidense godsdiensten of in het gunstigste geval van het jodendom. De sterke professionalisering sinds de dagen van Constantijn de Grote is al lang genoeg een doordringende invloed geweest die het volk van God kunstmatig verdeeld heeft in leken en geestelijken. Volgens het Nieuwe Testament is er slechts ” Eén God en ook Eén middelaar tussen God en mensen, de mens Christus Jezus” (1 Tim.2:5). God trekt zijn zegen terug, wanneer godsdienstige beroepskrachten zich tussen Hem en het volk in dringen. Het voorhangsel van de tempel is gescheurd en God geeft aan alle mensen de mogelijkheid om rechtstreeks ‚ door Jezus Christus, onze enige Weg en Middelaar ‚ bij Hem te komen. Ze hoeven niet langer contact met Hem te zoeken via de vertegenwoordigers van een religieuze kaste. Om het priesterschap van alle gelovigen in ere te herstellen, zal het huidige systeem totaal moeten worden omgegooid.
  Anders zal de kerk in religieuze vergetelheid raken. Bureaucratie is een duivelse bestuursvorm, omdat zij in wezen slechts twee vragen stelt: ja of nee.
  Ze laat nauwelijks ruimte voor spontaniteit, humaniteit en dynamisch leven. Misschien werkt deze bestuursvorm goed in de politiek en de economie, maar niet voor het christendom. Het lijkt erop dat God bezig is zijn volk te bevrijden uit de Babylonische ballingschap bij de kerkelijke bureaucraten en godsdienstige machthebbers. Hij geeft de kerk/gemeente terug in handen van gewone mensen die door Hem op buitengewone wijze worden gebruikt ‚ mensen die, net als vroeger, nog ruiken naar vis,parfum en revolutie.

 10. Ruben Hadders zegt

  Haha, mooi geschreven @Jan!
  Vis, parfum en revolutie!
  Je zou een boek moeten schrijven… ;-)

 11. Brian zegt

  Honderden mensen gingen met hem mee…
  Ik hoop voor Arno dat het allemaal blijvers zijn.
  Meestal komt het gros af op de roem en naam van een gemeente.
  Zijlstra beviel uiteindelijk niet, dus was het gras ergens anders weer groener.
  Wachten is nu alleen op de eerste (menselijke) misstap die Arno zet en het gras is weer groener aan de overkant.
  Een gemeente bouw je met levende stenen, arbeiders en doorzetters, niet met glorytrippers, die bij de eerste beste wind die je laat, je de rug toe keren.

 12. jan zegt

  Arno & Vanessa
  met of zalving van Jan Zijlstra ( tja wat is die zalving eigenlijk waard?) wensen we jullie een mooie tijd en speciaal te gebruiken om de mensen die bij jullie komen te beschermen en te sterken.
  Allen moeten zich als een gezonde vis in schoon water gaan voeen.
  God’s woord uit den Bijbel staat centraal en het was niet de bedoeling dat Jan Zijlstra daar de Draak mee kon steken en a.d. lopende band zalvingen,genzingen e.d. doet

 13. zegt

  God Centre is een plaats waar God zijn heerlijkheid openbaart aan de gewone mensen. Wie dat wil zien, moet dit centrum regelmatig bezoeken.
  Wie mede wil genieten van Gods heerlijkheid, kan info verkrijgen bij de voorgangers en oudsten.
  Emanuel.

 14. zegt

  Zalig is hij die komt in de naam des Heren.
  Fouten maken is het werk van mensen. Omdat mensen van het eerste jaar van zijn leven af foutief onderwijs hebben ontvangen van vader, moeder, oom tante, vrienden, etc.
  Het goede onderwijs komt van JHWH en zijn Zoon Christus Jezus en de profeten van God.
  http://zaligdezacgtmoedigen.punt.nl
  Een mens met verstand moet kiezen voor het goede onderwijs en zijn denken daarmee corrigeren, d.i. veranderen overeenkomstig het Woord van God.
  Het goede onderwijs dat van God komt, bouwt de mens op, terwijl het verkeerde onderwijs dat in de wereld heerst, vernietigt de mens.
  Zalig zijn zij die kiezen voor het goede onderwijs en dat ten bate stellen van zijn leven voor NU en voor de TOEKOMST.

 15. djidji zegt

  Ik zou toch niet geloven dat al de negatieve bericht die boven zijn benoemd, door christenen zijn geschreven? Dan begrijp ik volkomen waarom Jezus ons waarschuwt over de smakeloosheid van het zout!! Kunnen wij onze broer Arno niet zegenen ipv kritiek geven!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *