050330_7128_kijkwijzerseks

Kerk stopt met verkoop erotische boeken

De Rooms-katholieke Kerk in Duitsland doet een uitgeverij die boeken uitbrengt met weinigverhullende titels als ‘Handboek voor Seksgodinnen’ en ‘Het Sletteninternaat’ van de hand. Uitgever Weltbild is eigendom van de kerk, maar kan via dochterondernemingen ondertussen vrolijk z’n eigen gang gaan, zo blijkt. Toen uitkwam dat de uitgever meewerkt aan boeken die recht ingaan tegen de kerkelijke moraal, was de opschudding groot.

Het besluit de uitgeverij van de hand te doen, kwam tot stand na aandringen vanuit Rome. De Paus ziet, begrijpelijkerwijs, in het verkopen van de pikante boeken en het preken van zedig gedrag een behoorlijke tegenspraak. Dat Weltbild, de tweede online-boekverkoper van Duitsland, nu verkocht wordt, is een forse financiële aderlating. De uitgeverij maakt winst.

Dubbele moraal

Het Katholieke blad PUR, dat de dubbele moraal van de Duitse Katholieke kerk blootlegde, beweert dat de bisschoppen die leiding geven aan de kerk bij onze oosterburen, weten wat Weltbild doet. De kerkleiding beweert het tegendeel. De 2500 (!) erotische boeken zouden aan de aandacht ontglipt zijn.

Onder het motto ‘schoenmaker, blijf bij je leest’, is het voor de kerk wellicht handiger om van deze kwestie te leren, en zich alleen met religieuze zaken te bemoeien. De miljoenen die met de verkoop van Weltbild vrijkomen, kunnen mooi aan één van de talloze katholieke liefdadigheidsprojecten besteed worden.

Via: De Morgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *