walter_veith

Scheppingsheld ‘professor’ Walter Veith ziet ze vliegen

Walter Veith is een gerenommeerde wetenschapper, die in een jonge aarde en een zesdaagse schepping gelooft, jubelt de website van @DeSchepping. Deze gratis film trok de afgelopen weken door het land. De rolprent trok duizenden bezoekers die in conferentiecentra, theaters en bioscopen gratis naar de anti-evolutie film keken. Veith is echter géén gerenommeerd wetenschapper. Zelfs in eigen kring wordt met argusogen naar de man gekeken, wegens zijn wonderlijke ideeën.

De scheppingsfilm komt uit de koker van de zevendedagadventisten, een kerkgenootschap dat op zaterdag diensten houdt. De club heeft een aantal bekende leden, zoals @mariannethieme en Antoinette Hertsenberg. De meer extreme kant van deze kerk onderscheidt zich door een fel antipapisme en het vasthouden aan het lezen van het Oude Testament als een historisch (wet)boek.

Radicale boodschap

In ‘De Schepping’ komt eerst professor Walter Veith aan het woord, een Zuid-Afrikaan die ooit aan de universiteit werkte als zoöloog, maar sinds zijn bekering over de wereld trekt om een radicale boodschap, gedrenkt in complottheorieën, te vertellen. Veith legt uit dat de evolutie niet waar is. Daarvoor zou wetenschappelijk bewijs zijn. Daarna volgen prachtige beelden van de aarde en de schepping, om duidelijk te maken dat Gods hand hierin herkenbaar is.

Om te laten zien wie Veith is, zal ik eerst Reinder Bruinsma aan het woord laten, een Nederlandse emeritus predikant binnen de zevendedagsadventisten.

My country not long ago had the misfortune to have been visited by an Adventist lecturer who travels the world and gets himself invited to all continents to preach about the events that lead to the end of time. His approach resembles that of best-selling author Dan Brown. The recipe seems to be: You take a few undisputed facts; you then add a large number of unknown facts that are extracted from obscure sources no one can check, and which are at most only partly true; and you mix all this until you have a powerful concoction for the sensation-hungry consumer.

Verre van gerenommeerd

Bruinsma noemt Veith niet bij naam, maar schrijft wel over hem, in niet mis te verstane woorden. Deze kritiek komt uit eigen kring. Wie kijkt naar het trackrecord van Veith, ontdekt dat er geen woord aan gelogen is. Voordat ik voorbeelden geef van het Dan Brown-gehalte van de ideeën van Veith, moet eerst de overdreven claim van @DeSchepping dat Veith een gerenommeerd wetenschapper is neergehaald worden. Hij is namelijk verre van gerenommeerd.

Publicaties en interviews in wetenschappelijke tijdschriften, daaraan herken je een wetenschapper van naam. Ook reacties op je werk in serieuze wetenschappelijke literatuur zijn een teken dat je ertoe doet. Wat deed Veith? Hij schreef inderdaad een boek, dat hij zelf uitgaf bij gebrek aan interesse van wetenschappelijke uitgeverijen. Spectrum Magazine doorzocht JSTOR, een database met vrijwel alle wetenschappelijk artikelen. Hits op de naam Walter Veith: nul.

Complottheorieën

Walter Veith een gerenommeerd wetenschapper? Dacht het niet. Deze claim van @DeSchepping kan met gemak weerlegd worden. Toch spreekt Veith veel, maar dan vooral voor mensen die zijn wereldvisie delen, en graag willen geloven dat een wetenschapper van naam óók gelooft dat de schepping zesduizend jaar geleden in zes dagen plaatsvond. Toch is dit niet de enige boodschap van de ‘professor’. Zijn geloof in complottheorieën is ook zeer opmerkelijk.

Sadam Hoessein stierf al in 1999. De man die in 2003 werd opgehangen was een dubbelganger. Keer je identiteitskaart om, en je ziet de bok van Mendes. Allemaal acties van de nieuwe wereldorde, een vrijmetselaarsclub waar alle wereldleiders bij betrokken zijn, gesteund door de enige echte antichrist, de paus. Dat zijn slechts enkele van denkbeelden van Veith. Snap je het allemaal niet? Gelukkig heeft Veith een ‘overzichtelijke’ tekening gemaakt.

Paus = Osiris

De paus is naast evolutie één van de favoriete thema’s van Veith. Het Vaticaan is de hoer die op het beest rijdt uit Openbaring 17. De paus is een vrijmetselaar, die zijn kleding liet inspireren door de Egyptische goden Osiris en Horus. Geloof je het niet: kijk maar eens naar de afbeelding hieronder, die behalve de paus ook de goedlachse kindervriend Sinterklaas en iedere willekeurige tuinkabouter incrimineert.

Flinke schep zout

Wees eens eerlijk? Moeten we een man die beter Sietze Vliegen dan Walter Veith had kunnen heten geloven wanneer hij als ‘gerenommeerd wetenschapper’ wordt opgevoerd? Er is geen enkele reden om Veith serieus te nemen. Wie bij een mogelijke rerun naar de scheppingsfilm wil, kan gerust gaan om een paar mooie beelden te zien, maar het deel met Walter Veith moet met een flink schep zout genomen worden.

Verder lezen? 1 2 3 4

Reacties

 1. Hans vermeer zegt

  Reinder Bruinsma moet zich schamen, het is lekker makkelijk om comfortabel met de wereld mee te gaan en mensen belachelijk te maken die opstaan voor de controversiele waarheid.
  – Over het feit dat Walter Veith geen wetenschapper zou zijn, dit is algemeen bekend: Professor Veith’s research field is nutritional physiology, concentrating on the effect of modern animal husbandry on the incidence of disease transferal to humans. This highly controversial topic is of vital significance in view of the increase in epidemics such as mad cow disease. His research concentrates on degenerative diseases caused by incorrect nutrition and particularly diseases such as osteoporosis, arthritis, and cancer. Professor Veith is also concerned about the impact of antibiotic use in producing a new breed of antibiotic-resistant bacteria, which are causing food poisoning epidemics around the world.

  Professor Veith and his team have presented numerous lectures on the topic. Their research has been presented at international conferences on nutrition and disease, and their findings have proved that diet has a direct impact on numerous degenerative diseases.

  Professor Veith is one of only five scientists in South Africa honored with the Royal Society London Grant for the Reconstruction and Development Program to establish a research climate in post-apartheid South Africa.
  – Als je stelt dat de vrijmetselaarsclub een Nieuwe Wereld Orde is heb je er geen snars van begrepen.
  – Walter heeft nooit gezegd dat de paus een vrijmetselaar is. Hij staat wel aan de top van de hierarchie van de antichristus samen met de zwarte paus. Dit lijkt moeilijk te geloven omdat het een macht betreft die gehuld is in schaapskleren. De RKK kan geen vergeving schenken, dat kan alleen Christus in het hemelse heiligdom bewerkstelligen. Kortom de RKK is vanuit het christelijk geloof puur overbodig, maar word gebruikt om macht naar zich toe te trekken en achter de schermen via de Jezuieten wereldwijd invloed uit te oefenen net als in de middeleeuwen.
  – Mjaa dit is Nederland he, het land waar we liever naar mediums luisteren, het land waar we hele shows opvoeren over het praten met de doden, het land waar atheisme zegeviert en het ieder voor zich is, het land van graaiers en spotters. Achja als de zondagswetten worden geimplementeerd zullen we zien wie er daadwerkelijk aan de kant van God staan.

 2. John zegt

  @Erik:
  Valt dit niet in dezelfde categorie als waar ene Pieter mee bezig is in een andere thread?

 3. L. van Leeuwen zegt

  Walter Veith heeft vele duizenden mensen in contact gebracht met de Bijbel.
  Een mening geven en iemand afkraken is o zo makelijk. Vraag: hoeveel mensen heeft u tot de Bijbel gebracht? (stel deze vraag dan ook maar eens aan de heer Bruinsma – ik denk dat u samen nog niet op 1 procent komt van het aantal van Walter Veith (ik weet het wel zeker)
  Aan hun vruchten zult u ze kennen…
  Zou nog maar is nadenken en goed naar Walter Veith kijken alvorens hem zo de grond in te boren.

 4. L. Takens zegt

  Betreffende het met argusogen bekeken zijn vanuit eigen kring, Overal word iemand wel bekritiseert uit eigen kring, dit wil niet zeggen dat de hele groep het daar mee eens is!
  Door alleen de mening van meneer Bruinsma weer te geven laat je het lijken alsof elke zevende dags adventist Walter Veith maar een raar mannetje vind.
  Betreffende de vraag over het gerenommeerd zijn van Walter Veith, ik ben het niet mee eens hoe je een wetenschapper van naam herkent. Je herkent een goede wetenschapper aan zijn werk, hoe hij het onderbouwt en hoe hij zijn onderzoek doet. Dus niet hoe andere mensen over hem denken. Dat is verre van objectief.
  Ik vind het erg opmerkelijk dat je op zoveel dingen kritiek levert, maar toch geen enkel valide onderbouwt argument laat zien.
  Over de complottheorieën, Het is makkelijk iemand voor gek te verklaren als je de theorie uit zijn verband haalt. Zodra je bijvoorbeeld 1 kenmerk van de evolutie theorie gaat bekijken slaat hij ook nergens op, het word pas aannemelijker als je de hele theorie bij elkaar plakt.
  Door de manier waarop je schrijft over de complot theorieën kan ik al zien dat je totaal niet objectief schrijft, je maakt Walter Veith ronduit belachelijk. Door te kennen te geven dat we het deel van Walter Veith met een schep zout moeten nemen bewijs je zelf al dat we zonder dit in gedachten te houden het misschien wel zouden geloven. Waarom moeten we dit in gedachten houden als het toch zo’n onzin is?

 5. Paul zegt

  Het klopt wat professor Veith zegt over de evolutietheorie, de paus en de vrijmetselarij. Niet alles wat hij zegt, klopt natuurlijk. Maar het feit dat de islam bijvoorbeeld vele eeuwen geleden gesticht werd door de Roomskatholieke kerk, is voldoende, omdat er wel overeenkomsten zijn gevonden. Een voormalige Jezuïet bevestigde ook dat de Roomse kerk de islam had gesticht. De evolutietheorie is gebaseerd op hypotheses en NIET op feiten. Er zijn enkele evolutionistische wetenschappers die hebben toegegeven dat de evolutietheorie helemaal niet deugt. Ze geloven er zelf ook niet in!! In Nederland is de informatie zo schaars, terwijl het in andere landen wel zo bekend is. Ik zelf ken de achtergronden van de mysteriegodsdienst en weet dat roomskatholicisme, boeddhisme, islam en andere godsdiensten hun oorsprong in Babylon hebben. Als voorbeeld noem ik de gebedskralen. De Roomse paaps hebben gebedskralen. De moslims hebben ook dezelfde gebedskralen!! Is het jullie niet opgevallen dat de moslimvrouwen niet de enigen zijn die de hoofddoeken dragen? Ook de nonnen dragen hoofddoeken. Dat zijn paar voorbeelden van de overeenkomsten. Wat complottheorieën betreft, zijn er natuurlijk veel gaten die niet echt aan de orde zijn gegaan. Iemand zei tegen me dat “de zionisten” een verdrag hadden gesloten met Hitler. Ik was verbaasd en vroeg hem waar hij de informatie vandaan haalde. Van professor Walter Veith, zei hij. Maar het klopt niet dat de zogenaamde zionisten een verdrag hadden gesloten met Hitler. Ik vind het wel echt onzin, als het om een complottheorie gaat.

 6. zegt

  Walter Veith heeft inmiddels duizenden mensen naar het geloof geleid. Hij gelooft in de Bijbelse waarheden. Was eerst een evolutiegelovige maar is 360 graden omgedraaid. Wat een moed om je baan durven te verliezen. Hij heeft werkelijk alles verloren. Dat kan die Erik Drenth (dat pseudoniem staat hier ergens boven) niet zeggen. Fantastisch onderbouwde lezingen.

 7. zegt

  Zoveel onzin als in de eerst alinea van bovenstaand artikel heb ik nog niet vaak gezien. Het is respectloos en en de slordigheid in de spelling geeft te denken. Een paar citaten met mijn commentaar uit een klein deel van het bedenkelijke stukje.
  Veith is echter géén gerenommeerd wetenschapper (HEB JE DAT ONDERZOCHT? ER ZIJN DIVERSE ANDERE GEGEVENS). Zelfs in eigen kring wordt met argusogen naar de man gekeken, wegens zijn wonderlijke ideeën (NIET ZIJN IDEEEN OVER EVOLUTIE, MAAR DAT WORDT HIER GEMAKSHALVE VERGETEN. DIT IS DUS SPELEN OP DE MAN).

  De scheppingsfilm komt uit de koker van de zevendedagadventisten (VERKEERD GESCHREVEN), een kerkgenootschap dat op zaterdag diensten houdt (NIET ALLEEN DIENSTEN HOUDT, MAAR BREDER NOG: DE RUSTDAG HEEFT). De club (HET IS GEEN CLUB) heeft een aantal bekende leden, zoals @mariannethieme en Antoinette Hertsenberg. De meer extreme (BINNEN KERKEN HEB JE ALTIJD MENSEN DIE ANDERS DENKEN) kant van deze kerk onderscheidt zich door een fel antipapisme (NB. DEZELFDE ALS DE HERVORMERS LUTHER, CALVIJN ETC) en het vasthouden aan het lezen van het Oude Testament als een historisch (wet)boek (DAT KLOPT, ALLEEN JAMMER DAT DAT HIER IN EEN BEPAALDE HOEK WORDT GEZET).

 8. Kees zegt

  @Paul
  “Ik zelf ken de achtergronden van de mysteriegodsdienst en weet dat roomskatholicisme, boeddhisme, islam en andere godsdiensten hun oorsprong in Babylon hebben.”

  Zoals alle protestantse stromingen en sekten – dus ook de 7e-dags-adventisten – hun oorsprong hebben in het katholicisme en dus in Babylon.
  De joodse godsdienst is daar overigens ook voor een groot deel uitgedacht.

 9. John zegt

  @JB:
  Nou, ik ook. Heb nog niet vaak zo’n staaltje ‘schuif alles maar op één hoop’ gezien. Vooral ook allemaal weer lekker onderbouwd en bewezen :D Het lijkt wel wetenschap.

  Wisten jullie trouwens dat het atheïsme ook uit Babylon komt? Alle religies komen uit Babylon :)

 10. Jan Jansen zegt

  Inderdaad de reactie van Veith liegt er niet om en er is ook weinig tegenin te brengen. Na deze reactie van Walter Veith hebben we de heer Bruinsma niet meer gezien. Volledig aangeslagen kennelijk. Leuk om valse profeten te ontmaskeren.

 11. Reinder Bruinsma zegt

  Ik ben bepaald niet de enige in adventistische kring (en daarbuiten) die dr. Walter Veith beschouwt als een man met gevaarlijke en extreme ideeën. Ik voel er niet voor een soort kruistocht tegen hem te ondernemen. Te meer daar Veith zich gemakkelijk in de rol van slachtoffer plaats–iemand die ‘vervolgd’ wordt vanwege zijn prediking van ‘de waarheid’. In een flink aantal landen is hij binnen de adventistengemeenschap niet langer welkom. Of hij veel mensen tot echt geloof heeft gebracht betwijfel ik. Uit eigen waarneming heb ik geconcludeerd dat hij eerder velen in de war brengt of met angst opzadelt. Ik heb in zijn lezingen (en ik heb er vele in persoon beluisterd of via dvd) weinig gevonden dat mensen tot Christus leidt.

 12. Jan Jansen zegt

  Uit eigen ervaring kan ik melden dat ik diverse mensen ken die via Walter Veith tot geloof gekomen zijn. Voor de zoveelste keer verspreidt de heer Bruinsma weer misleidende informatie. De heer Bruinsma is natuurlijk bang voor de invloed van iemand die veel mensen tot Jezus brengt, dat is logisch in zijn situatie. Inderdaad heeft de leiding van de adventistische gemeenschap ervoor gezorgd dat Walter Veith niet langer welkom is in veel gebieden. Door van bovenaf dit soort misleidende informatie te verspreiden, worden velen helaas op het verkeerde been gezet. Vermeld dient nog te worden dat de adventisten voorheen een prachtige uitgeverij hadden die de heer Bruinsma als verantwoordelijke bestuurder om zeep heeft geholpen. Dit is helaas ongeveer de rol die de heer Bruinsma speelt en heeft gespeeld.

 13. Peter te Velde zegt

  Paulus en Peterus waren ook geen WETENSCHAPPERS , maar ze hadden de waarheid wel aan hun kant, toch?

 14. zegt

  De volk stenigt nogmaals zijn profeten, al is het in deze geval figuurlijk. Maar Europa lijkt wel zichzelf van het last van prof. Veith te willen bevrijden.

 15. Richard zegt

  Ben benieuwd waarom Erik Drenth zoveel moeite doet om zo’n stuk te schrijven?
  De wereld heeft zichzelf gemaakt uit niks, alles is materialistisch dus wat maakt het uit? Waarschijnlijk is het iets tussen de oren van Erik want in dit korte leven zijn er veel leukere dingen te doen.

 16. Hans Vermeer zegt

  PAS OP VOOR WALTER VEITH! ZIJN THEOLOGIE EN POLITIEKE KENNIS IS ZEER MISLEIDEND EN VALS. DE SABBATH WAS EEN SCHADUW EN AAN HET KRUIS GENAGELD!

 17. zegt

  Beste Hans, je bent weer de zoveelste die de teksten uit Kolossenzen 2 niet heeft begrepen. De sabbat is er van het begin geweest als teken van God van de schepping (toen was er nog geen Jood) en van de verlossing (uit Egypte). Jezus hield de sabbat, maar wij weten dit kennelijk beter. Nergens in de Bijbel staat dat de sabbat aan het kruis is genageld. De zondag is heidens en is een vervolg van de zonaanbidding van de Babyloniers, Egyptenaren, Assyriers en Roemeinen, inclusief het huidige Rooms Katholicisme (St Pietersplein is bijv. in de vorm van een zonnerad etc). Zelfs bij zijn sterven rustte Jezus op sabbat in het graf om pas de dag daarna op te staan. NERGENS in de bijbel vindt je een verwijzing naar de sabbat als een rustdag. Sterker nog: als we weten wat het MERKTEKEN van God is (de sabbat, zie het OT) dan weten we ook wat het MERKTEKEN van de tegenstander/antichrist is (de zondag). vriendelijke groet

 18. Hans Vermeer zegt

  Beste Jan,

  Ik vrees dat u ze ook ziet vliegen. Sabbath was een schaduw en een rituele wet voor de Joden gegeven aan het volk van Israel, voor het eerst in exodus 16. Deze sabbatsrust was bedoeld voor het Joodse volk om weer in contact te komen met hun schepper, omdat na de val de rust verdwenen was. De sabbat was ook een voorafschaduwing van de rust in Christus en de rust in de hemel. De sabbat was echter gemaakt voor de mens, meer specifiek het Joodse volk als merkteken voor het oude verbond. In het nieuwe verbond is er geen sabbat meer. Christenen houden de eerste dag van de week heilig omdat Jezus toen is opgestaan uit de doden.

  De sabbat valt in dezelfde categorie als besnijdenis. En Galaten zegt dat als je je laat besnijden dat je dan van genade vervallen bent. Als je de sabbat “houdt” om naar de hemel te gaan maak je dezelfde fout als de Galaten. Sabbat is geen merkteken van God, dat is de Heilige Geest. En het merkteken van het beest representeert proberen om via eigen werken naar de hemel te gaan. Zulke mensen hebben een onbesneden hart. Ironisch genoeg propageren zevende dagsadventisten dus het merkteken van het beest terwijl ze denken ertegen te ageren! Wat een deceptie! Ik zou zeggen, neem eens een kijkje op deze site en leer:

  ( Ja ik was ooit ook ZDA, godzijdank weet ik nu beter)

  http://www.sabbatismos.com/

 19. zegt

  Goed lezen van de Bijbel is essentieel, zo blijkt nu ook weer.
  Enkele punten:
  1. De sabbat was er lang voordat er Joden waren, dus voor ALLE mensen.
  2. Paulus zegt in Galaten dat je door je te besnijden (door werken) niet in de genade valt. Dat klopt. Besnijdenis heeft echter niets met de wet (10 geboden) te maken.
  3. God is in het Oude Testament geen andere dan in het Nieuwe Testament
  De rest van uw verhaal ga ik niet op in, want dat klopt niet en dat weet u zelf ook.
  NB. Ik was ooit een niet-zevende-dags adventist en weet nu beter.

 20. Hans vermeer zegt

  Beste Jan,

  De sabbat was er pas vanaf de tijd van Mozes. Er staan zeer veel bijbelverzen in die dit bevestigen.
  In Genesis 2 lezen we:

  . 2Op de zevende dag had God zijn werk voltooid, op die dag rustte hij van het werk dat hij gedaan had. 3God zegende de zevende dag en verklaarde die heilig, want op die dag rustte hij van heel zijn scheppingswerk.

  Hieraan staat alleen waarom de zevende dag heilig werd verklaard en gezegd; omdat God rustte op de zevende dag. Er staat echter niet wanneer de zevende dag heilig werd verklaard en gezegend. Mozes schreef dit met de toekomst in het achterhoofd; dit noemen ze een prolepsis en gebeurt meerdere malen in de bijbel. Pas vanaf Exodus 16 worden we bekend gemaakt met het fenomeen van de sabbat.

  2. Voor de Joden was er slechts 1 wet, die was in het geheel aan het kruis genageld. Volgens de bijbel is er geen onderscheid tussen ceremoniele en morele wetten. Het was 1 wet en die was aan het kruis genageld. Zijn we daarom wetteloos? nee geenzins, de bijbel leert namelijk in Hebreeers dat Jezus een nieuw verbond heeft ingesteld met een nieuwe wet; de wet van vrijheid. Christenen staan niet onder de wet maar onder genade. We dienen de Heilige Geest te volgen en niet te focussen op de letter van de wet van Mozes; al zijn de morele principes uit die wet ook nu toepasbaar.

  3. God is in het oude testament niet anders dan in het nieuwe testament. In het oude testament onder het oude verbond moesten joden trachtten de wet te houden en dan zouden ze genade ontvangen. In de praktijk lukte het niemand om die wet te houden maar hun pogingen werden hun als geloof aangerekend en daarom zijn die Joden ook gered. Onder het nieuwe verbond hoeven we alleen in Jezus te geloven en dan zijn we gered.

  Het zevende dags adventisme is aan slangenkuil afkomstig uit de bodemloze put waar Ellen White haar “inspiratie” vandaan haalde.

 21. W@lter zegt

  “Om te laten zien wie Veith is, zal ik eerst Reinder Bruinsma aan het woord laten, ”
  Klinkt dat logisch… ?

  Dit zegt meer iets over de schrijver van dit artikel dan over Walter Veith.

 22. Willem Bos zegt

  Beste Hans Vermeer,

  Wat een onzin zit je daar nu te verkondigen! De Sabbat van het ‘4e gebod was er al lang voor Mozes, want het werd reeds voor de Schepping van deze wereld in de Hemelse gewesten onderhouden. Het is dan ook een Rustdag in relatie tot het hemels Jeruzalem, niet-meer- tot het aardse! De Bijbel weergeeft de Autoriteit van de Hemels Vader, niet die van Mozes, OEN!
  Je begrijpt geen ene fuck van wat de Bijbel bedoelt, je kwaakt maar wat in het rond!
  Afgezien daar van, men moet Prof.Dr Walterhe Veith maar zien zoals men meent te moeten zien.
  We zullen het wel ontdekken, als Jezus terug komt. Dan verstommen de dommen wel vanzelf!
  Misschien hebben de schreeuwers dan wel spijt van hun “kennis” van de Schrift en het afwijzen van wijze Raad van Christus. Misschien blijkt de Advent gemeente dan juist wél een hele bijzondere taak te hebben in deze wereld, wie weet? Tegen de tijd dat de Tegenstander, door de regels van een Nieuwe Wereld Orde, die momenteel door o.a. de EU in oprichting is, de o zo wijze “verkondigers” een de mond definitief zal snoeren, die zich zo tegen “andersdenkenden” hebben verzet, dan zullen zij die verstandig hebben willen leren luisteren naar de Geest der Profetie en het erkennen van Jezus als de Deur, waardoor het Koninkrijk binnen gegaan kan worden, met de Heiland deze vervallen puinhoop, die velen meer lief is, dan de wijze raad van de Heilige Schrift, ten onder gaan onder luidt gejuich, van hen die verstandig waren. STAAT in de Bijbel. Dus niet al té veel aanschoppen tegen de Adventisten, andere Christenen en Ellen White of Prof.Dr. W. Veith; Want het kon wel eens anders zijn dan de Tegenstanders, door GEBREK aan KENNIS, menen te moeten kwaken in de ether!

  Slaap wel!

 23. Ben van den Berg zegt

  Ik vind dhr. Veith geweldige ideeen hebben over de zondvloed en de schepping en hij weet het uitstekend te onderbouwen. Voor de rest ben ik het niet zo met hem eens. Is dat erg? Diep respect voor deze man die mij heel erg op weg heeft geholpen.

 24. Willem Bos zegt

  Beste Erik Drent,
  Je verhaal raakt kant noch wal. Ik zie je rzactie als een mening en die mag iedereen hebben. Als je eens de moeite nam om de geschiedenis van het leven van Walter Veith aan te horen, dan zou je wellicht anders weten of schrijven. Je verhaal is in ieder geval zonder Heilige Geest en noch op de Bijbel toepasbaar. je KLETST gewoon uit je nek!
  Jammer voor jou, maar het zij zo!
  Ga eerst maar eens objectief onderzoeken, en kom dan eens met een gewoon verhaal en doe niet aan eigengerechtigheid, want dat pakt niet bij mij!

 25. Piet Schreuder zegt

  Eindelijk kwam ik er eens aan toe de verschillende meningen over de Walter Feith en zijn boek(en?) en artikelen te lezen. Die meningen en die reacties daarop waren over het algemeen niet aardig noch vedraagzaam. Als we weten dat er talloze Christelijke gemeenschappen bestaan die hun bestaansrecht ontlenen aan een iets andere mening over een ondergeschikt onderwerp uit de Bijbel en een van de vele complottheoriën en uitleg van profetiën en de menselijke schrijvers ervan aanhangen, dan is dat hetzelfde verschijnsel wat in de Bijbel zelf voorkomt.
  Ieder zij in zijn eigen gemoed overtuigd, praat daar met respect voor de ander over en kiest een gemeenschap die hem het beste voorkomt. Dat is een gemeenschap waar onderlinge genegenheid en prettig gezelschap aanwezig is.
  De grondslag voor mij is: God Jahweh en zijn zoon Christus erkennen en Jahwehs plan voor onze gelukkige toekomst aanvaarden.
  We zijn allen volgelingen van Christus waarvan gezegd wordt: “Hier zijn zij die de geboden Gods bewaren en het geloof in Christus”.
  Allemaal veel zegen en verdraagzaamheid toegewenst
  door Piet Schreuder, gedoopt door 7-e dags Baptisten en bezoeker van de Adventgemeente Arnhem.
  http://pietschreuder.blogspot.com

 26. zegt

  De heren Drenth en Bruinsma schrijven goed en denken goed na.

  Creationisme is, kort gezegd, intellectuele onoprechtheid. Het intellectueel geweten van creationisten is omgekeerd evenredig met hun geloof. Maar in hun geloof zullen ze wel zeer oprecht zijn.

  De aarde bestaat enkele miljarden jaren. Dit valt niet te ontkennen. En dat er sprake is van biologische evolutie valt vandaag de dag, gezien onze kennis van de genetica, ook niet te ontkennen. Genen muteren. Mutaties zijn meestal niet levensvatbaar maar soms wel. Een reeks geslaagde mutaties achter elkaar heet evolutie.

  Ik denk dat de Bijbel geen geschiedsboek is en zeker ook geen wetenschapsboek maar een geloofsboek. Een boek geschreven door mensen die heilig geloofden in de almachtige en alwetende (en ook algoede?) God.

  De zogeheten zondvloedgeologie is niet alleen in wetenschappelijk opzicht ongezouten kul maar ook in Bijbels opzicht. Dus ook als je de Bijbel letterlijk neemt, is de zondvloedgeologie nonsense. Volgens de zondvloedgeologie bleef na de zondeval de aarde nog een paradijsje. Vergeten wordt dus dat Adam voortaan moest ploeteren en dat Eva barensweeën zou kennen.

  Wat is er trouwens met de engel met het tweesnijdend zwaard voor het Paradijs gebeurt? Staat hij er nog steeds? Of is hij tijdens de Zondvloed verdronken?

  En de zondvloedgeologen ontkennen ook dat de Bijbels aarde plat is. Heus, de Bijbel hanteert een platte aarde. Maakt op zich niets uit. Want de Bijbel is geen wetenschapsboek maar een verzameling geschriften over geloof, hoop en soms ook nog wat liefde.

  Uiteraard wil ik niemand kwetsen. Dus ik bied mijn verontschuldigingen aan als iemand zich door mij gekwetst voelt.

  Met vriendelijke groeten
  Mijnbroer

 27. zegt

  Ik had het een paar uur geleden over de genetica als bewijs voor de evolutie.

  Wellicht dacht God: laat ik Mijnbroer terwille zijn en hem een ondersteuning van zijn bewering schenken. Hoe het zij, een minuutje gelden las ik op Nu.nl het volgende nieuwe bericht:

  ——————–

  Genen van de vinnen van een primitieve zoetwatervis komen overeen met die van zoogdieren.
  Dat schrijven Amerikaanse paleontologen van de Universiteit van Chicago deze week in PNAS.

  Fossielen wijzen erop dat landdieren geëvolueerd zijn uit visachtigen die miljoenen jaren geleden uit zee het land beklommen.

  Wetenschappers konden tot dusver geen enkel genetisch verband vinden tussen de ontwikkeling van de pols en de kootjes van dieren aan de ene kant en die van vinnen van de huidige vissen aan de andere kant. Nu blijkt dat onderzoekers naar de verkeerde vissen hebben gekeken in voorgaande onderzoeken.

  —————————-

  Lees verder op:

  http://www.nu.nl/wetenschap/3963014/pols-en-vingerkootjes-genetisch-gelinkt-vinnen.html

 28. will zegt

  Beste schrijvers,

  Wat jammer dat de hele discussie staat in het teken
  van welles nietes. Wat zal de hemel daar blij mee zijn
  en hoeveel mensen worden hierdoor tot God gebracht??
  Dit modder gooien en de ongenuanceerde tegenwerpingen
  kunnen nooit leiden tot goed inzicht waar het toch om gaat.
  Foei houdt hiermee op.

  ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *